איתור רכושם של נפקדים, הפעלת משת"פים ומיפוי מיליונרים: דו"ח פנימי מתאר את פעילותו של סניף מזרח ירושלים במנהל מקרקעי ישראל במהלך השנה הראשונה שלאחר הסיפוח.
דו"ח פעולות ותחזית עבודות ומבצעים
חלקים נרחבים בדו"ח הפעילות משקפים את פעילות מינהל מקרקעי ישראל (ממ"י, כיום רשות מקרקעי ישראל) לזיהוי ומיפוי נכסיהם של נפקדים: פלסטינים שעזבו את העיר במהלך המלחמה ובעקבותיה. עד למועד הכנת הדו"ח סקר הסניף כ-32% משטחה של מזרח ירושלים. מבנים, מגרשים ובתי עסק מופו בקפידה בכדי לאתר את אותם נכסים שבעליהם נחשבים "נפקדים" ועשויים לעבור לידי רשויות מדינת ישראל (לרקע למדיניות ישראל ביחס לרכוש נפקדים בירושלים עד 2010, ראו דו"ח עיר עמים, "נפקדים בעל כורחם"). בהקשר זה מציין מחבר הדו"ח כי בוצעה "עבודה מייגעת" של בדיקה – באמצעות משתפי פעולה – מי מבין אלפי בעלי המניות בחברות הציבוריות במזרח ירושלים נחשב ל"נפקד". המידע תועד בכרטסות הנפקדים שהוכנו בסניף. היקף המיטלטלין הפרטיים שנתפסו ונמצאו בידי הממשל תואר אף הוא בדו"ח: שוויים של אלה הוערך ב-200-150 אלף לירות (כ-1.1-1.5 מיליון ש"ח), והם יועדו, ככלל, להעברה למוסדות שונים ולמכרזים פנימיים או סגורים.
הדו"ח מציג גם ממצאים רבים על אודות המצב הכלכלי והדמוגרפי במזרח ירושלים בחודשים הראשונים לאחר יצירתה וסיפוחה לישראל. כך למשל, "סקר אמידות" שביצע המינהל אפיין כ-200 מיליונרים ו"חצאי מיליונרים" תושבי מזרח ירושלים. פרטיהם האישיים ופרטי רכושם נרשמו, והם מופו לפי ריכוזם הגיאוגרפי בעיר ולפי דתם.