ב-17 בדצמבר 1951 התייצב בתחנה של משטרת ישראל חייל מפלוגה של חיל ההנדסה, על מנת לדאוג למקום לינה ל-18 חיילים. מקומות הלינה נדרשו על מנת לאפשר לצבא לפוצץ את בתי הכפר הפלסטיני איקרית, שנכבש באוקטובר 1948 ושתושביו התבקשו לעזוב אותו לזמן קצר
הריסת כפר איקרט
במכתב קצר ולקוני פנה מפקח משטרת אילון אל מפקד הנפה, על מנת לקבל הנחיות כיצד לטפל בפנייתו של חייל מפלוגת חיל ההנדסה, שביקש לדאוג למקום לינה ל-18 חיילים במבנה משטרת שומרה הסמוך לכפר הפלסטיני איקרית. יום קודם לכן פוצצו בתי של הכפר הפלסטיני סמוך בירעם, וכעת התכוננו בצבא לפיצוץ בתיו של הכפר איקרית. כשבוע לאחר מכן, ב-25 בדצמבר 1951, פוצצו בתי הכפר איקרית, למעט מבנה הכנסייה.
החזרת עקורי איקרית-בירעם
במכתב מפורט ששלח אל מנכ"ל משרד ראש הממשלה מתאר היועץ לענייני ערבים של ראש הממשלה, בנימין גור אריה, את השתלשלות האירועים בפרשת הכפרים איקרית ובירעם: כיבוש הכפרים ועזיבת התושבים ב-1948, עתירת התושבים לבג"ץ ב-1951 בדרישה להתיר להם לשוב לבתיהם, ודיונים על הגעה להסכמות שיאפשרו את חזרת התושבים בשנות ה-60 וה-70. בסיכום המסמך המליץ היועץ להימנע מהחזרת התושבים לכפריהם, מחשש להשפעה של מהלך כזה על מקרים אחרים של עקירת תושבים פלסטינים.