מכון עקבות מציע כעת לקהל הרחב מגוון סיורים והרצאות המבוססים על המחקר שלנו, ומלווים בחומרי ארכיון מקוריים שאיתרו חוקרי המכון. ההרצאות והסיורים מיועדים לקהל הרחב, קבוצות עניין, צוותי ארגונים, סטודנטים ועוד, ומועברים על ידי חוקרי המכון בעברית או באנגלית.

את ההרצאות ניתן לקיים במשרדי הארגון בחיפה או בכל מקום שתבחרו.

בעמוד זה תמצאו את רשימת ההרצאות והסיורים המוצעים על ידינו, ניתן גם לתאם הרצאה מיוחדת בנושאים אחרים הקשורים לעבודת מכון עקבות.

פנו אלינו לתיאום הרצאה או סיור.

סיורים
בעקבות סמי סעאדה

"מצאתי בבית משפחה זרה המורכבת מאיש שמו 'ממן', אשתו וגיסו. הם נכנסו לבית אחרי שפתחו אותו באמצעיהם המיוחדים וכבשו להם חדר אחד אחרי שרוקנו את הריהוט שהיה בתוכו".

סמי סעאדה היה פלסטיני תושב חיפה במהלך המלחמה ב-1948. אחריה, הועבר מביתו בעיר התחתית אל דירה ברחוב עבאס. ערב אחד גילה להפתעתו שלביתו פלשה משפחה יהודית. מכון עקבות מזמין אתכם לסיור בחיפה בעקבות סיפורו הפרטי של מר סמי סעאדה, דרכו מתגלה גם ההיסטוריה של חיפה בשנים שאחרי המלחמה.

סיפורו של סמי תועד גם במחזה "אסונו הפרטי של מר סמי סעאדה", שיצא בהוצאת כרמל

***

הסיורים הבאים יתקייםמו בחיפה ב-15/9/2023 וב-29/9/2023.

הקליקו על התאריך הרצוי להרשמה, או פנו אלינו לתיאום סיור קבוצתי

הרצאות

טבח כפר קאסם – המציאות ההיסטורית והסיפור הפוליטי:

ההרצאה, בליווי חומרים ארכיוניים, תעסוק בטבח כפר קאסם שהתרחש ב-1956, ובהתהוותו של הטבח לאחד האירועים ההיסטוריים המכוננים בהוויה הישראלית כיום.


מהממשל הצבאי למשטר הצבאי:

מה היה הבסיס לממשל הצבאי שהוחל על אזרחי המדינה הערבים בין 1948 ל-1966? כיצד השפיע הממשל הצבאי על הפלסטינים אזרחי המדינה ומה הוא יכול ללמד אותנו על המשטר הצבאי שהושת על השטחים הכבושים לאחר מלחמת ששת הימים?


מה שטוב לאזרח לדעת – על הפוליטיקה של המידע בארכיונים הממשלתיים:

"שלטון הנוטל לעצמו את הרשות לקבוע מה טוב לאזרח לדעת, סופו שהוא קובע מה טוב לאזרח לחשוב" (השופט לנדוי)

אף שהחוק הישראלי הנוגע לפתיחת חומרי ארכיון לציבור הוא ליברלי למדי, רוב עצום של התיעוד שמוחזק בארכיון המדינה ובארכיון צה"ל סגור ואינו נגיש לציבור. אילו נושאים המדינה מקפידה במיוחד למנוע מהציבור מידע לגביהם? אילו מנגנונים פועלים מאחורי דלתיים סגורות כדי לשלוט בנרטיב?


חיפה 1949-1947 – סיפור משלוש זוויות:

חיפה הייתה היהלום שבכתר המנדט הבריטי בארץ, עיר העתיד בצפון. מה קרה לשלטון הבריטי במלחמה? מה היה טיב הקשר בין השלטון הבריטי לכוחות ההגנה והוועד הערבי בעיר? מה קרה ל-74 אלף תושבי חיפה הערבים במהלך המלחמה ב-1948 ולאחריה? על השאלות האלה ועוד נענה בהרצאה זו.

***

פנו אלינו לתיאום הרצאה